Keuken kopen tips

3 tips bij het kopen van een keuken

Als je een keuken gaat kopen, is dat een hele uitgave. Daarom wil je het goed doen. Hier zijn drie keuken kopen tips om je te helpen.

Keuken kopen tip 1

Let op de kosten. Keuken kopen tip 1 mag dan misschien wel klinken als een open deur, maar het kan net iets ingewikkelder liggen dan je verwacht. Een keuken is nogal een aankoop, maar kan op allerlei manieren worden ingericht en geleverd. Daarom is de prijs die je op de reclame of in de showroom ziet, waarschijnlijk niet de prijs die je daadwerkelijk gaat betalen. Als je hier duidelijkheid over wil krijgen, kun je een gespecialiseerde keukenofferte aanvragen. Dat is een offerte waar alles wat er in je keuken komt te staan een apart prijskaartje krijgt. Zo zie je dus waar de grootste uitgaven naartoe zullen gaan. Dan weet je wat het gaat kosten en waar nodig waar je op kan of wil besparen.

Tip 2

Word vriendjes met de verkoper. Keuken kopen tip 2: wees vriendelijk en het kan je zomaar flink wat geld besparen. Er wordt in keukenwinkels nog vaak volgens een provisiesysteem gewerkt. Het lijkt misschien wat tegenstrijdig om te denken dat je geld kan besparen als de verkoper nog provisie krijgt. Als hij een duurdere keuken verkoopt, krijgt hij immers meer salaris. Maar als hij maar een keuken verkoopt, krijgt hij hoe dan ook minder uitbetaald dan wanneer hij meerdere keukens verkoopt. Als hij dus een beetje in de prijs kan zakken, om een klant tot verkoop over te halen, zal hij dat zeker doen. En mensen zijn geneigd om anderen net iets meer te gunnen wanneer…. Jawel, ze vriendelijk worden behandeld!

Tip 3

Ken je keuken. Dat is keuken kopen tip 3. Hoezo ken je keuken? Je gaat er toch een kopen? Maar nu gaat het om de ruimte waar die nieuwe keuken in moet komen te staan. Het winkelt heel wat makkelijker als je weet of bepaalde keukens al dan niet in je huis passen. Denk hierbij aan het aantal meter dat je tot je beschikking hebt, maar ook aan bijvoorbeeld de aanwezigheid en eventuele hoogte van vensterbanken. Denk ook eens aan de vorm. Misschien lijkt het standaard om een vierkante keuken te willen, maar als bij jou alleen een L-vorm mogelijk is, dan wordt je zoektocht ook weer anders.

Hopelijk hebben deze keuken kopen tips je geholpen bij jouw zoektocht!