Badkamer inspiratie

Badkamer inspiratie: jouw unieke badkamer

De één zoekt een dromerige, rustig ogende badkamer waar je je heerlijk in kunt ontspannen. De ander zoekt juist een opvallende badkamer die gelijk energie, luxe of gezelligheid uitstraalt als je naar binnen loopt. Eén ding wil je in ieder geval niet: een saaie badkamer. Met deze tips en badkamer inspiratie richt je jouw badkamer zo in dat hij, voor welke sfeer je ook kiest, een heerlijk unieke uitstraling krijgt. Zo blijf je elke dag lekker genieten van je eigen badkamer.

Gebruik bijzondere materialen

Om je badkamer een eigen draai te geven, kun je andere materialen toepassen dan gebruikelijk is. Muren van natuursteen of waterdicht hout zien er uniek en natuurlijk uit. Baksteen straalt landelijke luxe uit, terwijl een fotoprint juist modern is. Met een marmeren toilet, gouden kranen of een bad bekleed met mozaïektegels geef je je badkamer een luxe look. Maar ook met een klein budget is uniek materiaalgebruik mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan vinylbehang met een fraai patroon, of combineer twee materialen die je normaal nooit samen ziet.

Geef je badkamer samenhang en contrast

De beste sfeer creëer je met een combinatie van samenhang en contrast. Laat bijvoorbeeld kleuren en materialen meerdere malen terugkomen. Je kunt zelfs de hele badkamer in een specifieke stijl inrichten: wil je een sobere Scandinavische badkamer, een landelijke Engelse cottage stijl of een luxe moderne badkamer vol metallic kleuren? Ook details kun je herhalen: geef al je kastjes bijvoorbeeld dezelfde grepen. Je wilt echter niet dat alles er hetzelfde uitziet. Zorg voor contrast tussen effen vlakken en patronen en voeg verrassende of persoonlijke elementen aan de kamer toe.

Let op de details

Kies details die passen bij de sfeer of er juist uitspringen. Zo kun je een modern kunstwerk in een klassieke betegelde badkamer hangen. Denk ook aan grotere elementen zoals het bad. Je kunt een prachtig vrijstaand bad als blikvanger gebruiken of, indien mogelijk, een bad inbouwen in de vloer. In een familiewoning is het handig om twee wastafels te hebben: dat creëert ook gelijk een luxegevoel. Een vrijstaande lavabo geeft je meer bergruimte en ziet er uniek uit. Houd bovendien rekening met de verlichting. Grote ramen met lichtdoorlatende raambekleding laten extra veel daglicht de kamer in, zonder dat er naar binnen gekeken kan worden.

Wil je meer badkamer inspiratie opdoen? Bekijk dan onze andere blogs over badkamers.