Botanisch interieur

Botanisch interieur: een prachtig groen huis

Als je botanisch interieur hoort, beginnen jouw groene vingers dan al te kriebelen? Of wil je wel platen en groen in je huis, maar voel je jezelf nu ook niet meteen een echte hovenier? Gelukkig is de term heel toegankelijk, het is namelijk een beetje van allebei: bij dit interieur kan je zowel een plantenbehang kiezen als wat extra planten in huis zetten. Het uiteindelijke idee is dat je het idee hebt dat je de natuur en groen in huis haalt. Je hebt daarin zelf in de hand hoeveel groen je in huis haalt. En dus ook hoeveel zorg je al dan niet voor planten moet dragen. Daardoor is het een heel toegankelijk en tegelijkertijd een moderne manier van inrichten.

Wat vind je vrijwel altijd in een botanisch interieur?

Een botanisch interieur kan allerlei vormen aannemen en je kan het zo gek of bescheiden houden als je zelf wil, maar het idee is wel dat je een aantal planten in je interieur plaatst. Dat wil niet zeggen dat je een hele kamer moet volhangen met hangplanten. Je kan ook cactussen plaatsen op de rand van je bureau. Cactussen zijn natuurlijk ook planten, maar ze hebben een stuk minder onderhoud nodig. Ze zijn misschien niet zo groen als andere (huiskamer)planten, maar ze zorgen wel voor dat beetje levend groen dat een botanisch interieur kenmerkt.

Wat zijn enkele ideeën voor een botanisch interieur?

Een botanisch interieur is vooral een spreekwoordelijk groen interieur. Daarin heb je veel keuzes en kun je erg creatief zijn. Omdat je voornamelijk (een aantal) planten in huis zal halen voor deze stijl, kun je eens kijken op welke manier je die in je huis kwijt kan.  Je kan een plantenkast of een plantenstandaard inrichten. Of zet eenvoudige, kleine plantjes of cactussen in de hele kleine hoekjes of vakjes van je kast. Maak het af met een behang of schilderij van bloemen of planten en je bent al een heel eind. Laat je fantasie de vrije loop en maak je eigen, unieke binnentuin! Voor inspiratie kan je ook eens een bezoekje brengen aan een tuin-of bouwcentrum.