badkamer verven

De badkamer verven? Hier moet je op letten

Niet iedere badkamer is tegenwoordig meer zo wit als de tegels die je hier standaard ziet. Steeds meer mensen kiezen ervoor de badkamer te verven om deze zo beter bij hun smaak te laten passen. Maar waar moet je op letten wanneer je de badkamer gaat verven? Hieronder vind je de handige tips waardoor ook je badkamer de inrichting krijgt zoals jij dit wilt hebben.

Pas op, vocht

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden wanneer je de badkamer gaat verven is dat deze ruimte behoorlijk vochtig is. Je doucht er of neemt er een bad, poetst je tanden, gaat er naar het toilet enzovoorts. Houd er daarom rekening mee dat de verf die je gaat gebruiken goed bestand is tegen de luchtvochtigheid in je badkamer. Anders loopt de verf na je eerste douchebeurt al uit alsof het smelt.

Ventileer goed

Zorg ervoor dat je tijdens het verven voldoende ventileert om niet te veel vocht in de badkamer vast te houden. Hierdoor kan de verf makkelijker hechten. Maar ook nadat je de verf aan hebt gebracht is het goed om voldoende te ventileren. Niet alleen voor het behoud van de verfkleur, maar ook om schimmelvorming te voorkomen.

Laat alles bij elkaar passen

Wil je geen spierwitte badkamer meer hebben? Bedenk dan wel dat je alles dan mee moet nemen, dus ook het sanitair. Het staat vrij raar als je een prachtige gekleurde muur hebt, terwijl de wastafel en toiletpot nog steeds helemaal wit zijn. Als je dan toch bezig bent met de badkamer te renoveren, neem dan direct alles mee.

Hierbij hoeft niet meteen alles dezelfde kleur te hebben. Je kunt ook alleen accenten terug laten komen in je badkamer, bijvoorbeeld dat de lades van je opbergkast dezelfde kleur hebben als de muur. Of combineer de kleur van de muur met de vloer. Ben je op zoek naar inspiratie voor een thema voor je badkamer? Bekijk dan bijvoorbeeld eens een jaren ’30 badkamer. Voor alle opties hierin kun je met de interieurontwerper kijken naar een op maat gemaakt advies.