verven badkamer

De badkamer verven, hoe pak je dat aan?

Heb je behoefte aan een andere look in je badkamer? Dan kan een likje verf al wonderen doen. Met het aanbrengen van een andere kleur creëer je een nieuwe uitstraling. Bij het verven van de badkamer is het echter van belang dat je de juiste materialen en werkwijze gebruikt. In dit artikel lees je hoe je het verven van je badkamer het best aan kunt pakken.

Welke oppervlaktes wil je verven?

Op de muur van de badkamer zijn vaak tegels bevestigd. Soms zie je ook muren zonder tegels. Voor het verven maakt de ondergrond uit. Bedenk dus goed waar in de badkamer je een kleur aan wilt brengen en op wat voor ondergrond dat is. De verf moet immers wel goed dekken. Soms heb je er meerdere lagen voor nodig.

Gebruik de juiste verf

De badkamer is een vochtige ruimte en niet alle soorten verf zijn hiertegen bestand. Een verfsoort die geschikt is voor de badkamer kan tegen vocht, oplopende temperaturen en kunnen zich goed hechten aan een oppervlakte. Voor de tegels is er een andere soort verf verkrijgbaar dan voor de muur van een badkamer. Let hier dus op bij het aanschaffen van de verf om zeker te weten dat je de juiste hebt.

Meet ook het oppervlakte uit om te weten hoeveel verf je moet hebben. Denk er ook aan dat je misschien meerdere lagen verf nodig hebt. Er is niets vervelender dan er tijdens het verven achter te komen dat je niet genoeg verf hebt. Als je bovendien niet alles in één keer verft, kun je te maken krijgen met een kleurverschil.

Wat komt er kijken bij de voorbereiding?

Met het verven van de badkamer geldt over het algemeen: neem de tijd. Maak dus geen strakke planning. Ook het drogen kan veel tijd in beslag nemen dus zorg dat je geen tijdsdruk hebt. Voordat je kunt beginnen met het verven, zijn er enkele voorbereidende handelingen.

Ga bijvoorbeeld altijd na of het oppervlakte schoon is. Is dat niet het geval? Neem het dan nog even af met warm water, sop en een doekje. Dit geldt zowel voor de tegels als voor het verven van een muur. Schuur vervolgens het oppervlakte een beetje op, zodat de verf later beter dekt. Plak vervolgens de onderdelen af die je niet wilt verven. Bij het verven van tegels kan deze stap anders zijn dan bij het verven van een muur.

Hoe pak je het verven aan?

Heb je de voorbereidende stappen afgerond? Dan kun je beginnen. Begin met het verven van de randen. Dit kan een precisie werkje zijn dus gebruik daarvoor een wat kleinere kwast. Met een roller kun je de grotere delen van het oppervlakte verven. Bij tegels is het van belang dat je in verticale banen verft, dat geeft het mooiste resultaat. Laat vervolgens drogen en herhaal dit proces. Soms hebben oppervlaktes namelijk wel 3 lagen verf nodig om de verf mooi te laten dekken.