interieurtrends

De interieurtrends van 2021

Licht hout, donkerblauwe meubels, terracotta en grijze muren: zo ziet het kleurenpalet van 2021 eruit. Omdat mensen vaker thuisblijven, kan er meer aandacht aan het interieur van het huis worden besteed. Men zoekt vaker naar rust, comfort en geborgenheid binnen het huis, maar ook verrassende combinaties van culturen rond de wereld zijn populair. We lichten hier drie van de grootste thema’s in de interieurtrends van 2021 uit.

Wereldse combinaties

Of het nou komt door de groeiende globalisering en aandacht voor culturen, of juist doordat we in coronatijden niet veel verder kunnen reizen dan ons eigen huis, één ding is duidelijk: het combineren van items uit verschillende landen is een grote interieurtrend. Het wereldse gevoel wordt versterkt met diepe, warme kleuren zoals terracotta. Ook grote contrasten in materiaal horen hierbij. Een ander soort wereldse sfeer zie je in de nieuwe Japandi stijl, waarbij bekende interieurstijlen uit Japan en Scandinavië met elkaar worden gecombineerd. Deze vormen samen een minimalistische stijl met organische vormen en gladde oppervlakken gecombineerd met warm hout. Hier passen lichte, neutrale kleuren bij, zoals grijs en wit.

Bright Bubble

In coronatijden zoeken mensen naar comfort in hun eigen huis. Ronde vormen, lichte kleurtinten en zachte, knuffelbare stoffen zijn hier een manifestatie van. Deze ‘Bright Bubble’ stijl is rustig en simpel, met kleuren zoals de warme, grijze aardekleur ‘Brave Ground’. Maar andere stijlen kunnen net zo goed van jouw interieur een knuffelige bubbel maken. Vrolijke snoepkleurtjes zijn bijvoorbeeld ook weer in de mode.

Duurzaam en natuurlijk

Een van de andere belangrijke interieurtrends in 2021 is duurzaamheid. Steeds vaker kiezen mensen voor een duurzaam merk of gerecycled materiaal, of schaffen ze tweedehandse meubels aan. Hoe lang een meubel meegaat is belangrijk, net als hoe verantwoord het is gemaakt ten opzichte van mens en natuur. Ook een natuurlijke stijl spreekt veel mensen aan: kamerplanten en warm hout zorgen voor de juiste sfeer.