Vloeren slaapkamer

De leukste vloeren voor je slaapkamer

De ideale slaapkamer is een comfortabele plek om heerlijk te ontspannen. Als je wakker wordt, wil je je blote voeten op een zachte, warme vloer kunnen zetten. En moet je ’s nachts naar de wc, dan is een geluiddempende vloer handig, zodat je je huisgenoten of eventuele onderburen zo min mogelijk stoort. Het is bovendien aan te raden voor een onderhoudsarme vloer te kiezen, omdat slaapkamers snel stoffig worden: zo kun je je vloer gemakkelijker schoon houden. Wat het uiterlijk betreft, zijn er verschillende mogelijkheden. Een vloer met een rustige uitstraling helpt bij het ontspannen, maar een drukkere vloer verbergt stof en pluisjes beter.

PVC en vinylvloeren

PVC en vinyl zijn twee kunststoffen die bijzonder geschikt zijn voor slaapkamervloeren. Beide kunststoffen zijn betaalbaar, duurzaam en heel makkelijk te onderhouden. Ze zijn bovendien geluiddempend en geschikt voor een vloerverwarming. Wat het design betreft, zijn er veel uiteenlopende mogelijkheden, dus je vindt altijd wel iets dat bij jouw kamer past. Het grootste verschil tussen de twee? PVC is sterker, terwijl vinyl soepeler is. PVC gaat daarom langer mee en wordt minder snel beschadigd. Vinyl is goedkoper en voelt iets zachter aan, hoewel PVC nog steeds een stuk zachter voelt dan bijvoorbeeld laminaat.

Tapijt als vloerbedekking

Zacht, warm en gezellig, tapijt lijkt de perfecte vloerbedekking voor een slaapkamer. Het isoleert bijzonder goed en is geluiddempend. Ook is het veilig om op te landen als je valt: handig voor bijvoorbeeld een kinderkamer! Tapijt komt echter met een groot nadeel: het onderhoud. Vuil en vlekken zijn erg lastig schoon te krijgen en iets plakkerigs zoals klei krijg je er evengoed moeilijk uit. Een tapijtvloer kan stofdeeltjes of pollen aantrekken die er niet makkelijk weer uit zijn te halen. Sommige tapijten kun je bovendien niet combineren met een vloerverwarming.

Kurkvloeren

Zoek je een unieke en duurzame vloer met een luxe uitstraling? Overweeg dan om voor een kurkvloer te kiezen. Kurk heeft veel van de voordelen van tapijt, zonder de bijbehorende nadelen. Het is heerlijk zacht en veilig om op te vallen. Het dempt bovendien geluid en isoleert ontzettend goed. Hiernaast is het ook nog verrassend makkelijk om schoon te maken en trekt geen stof aan zoals sommige tapijten. Met de juiste toplaag zorg je ervoor dat er geen vlekken in het materiaal komen. Wel is kurk hoog in prijs en komen er makkelijk krassen op.