bamboe op balkon

De voordelen van bamboe op je balkon

Een balkon is heerlijk als je in een flat woont. Je kunt er lekker koffie drinken en frisse lucht krijgen. Veel mensen hebben tegenwoordig bamboe op hun balkon-omranding zitten. Bamboe op balkon is erg fijn en heeft vele voordelen.

Het bamboe zorgt voor meer privacy op je balkon

Als je in een flat woont en even rustig op het balkon wil zitten, kan je soms last hebben van mensen die naar je kijken of de hoogte van het balkon die je kan merken doordat je makkelijk door de stalen omheining heen kijkt. Dan is bamboe erg prettig. Het geeft privacy aangezien je tegenwoordig grote bamboematten kunt kopen die je om je hele omranding kunt vastmaken. Hierdoor kunnen mensen niet meer binnenkijken, maar hoef jij ook niet meer constant alles beneden te zien.

Het bamboe op balkon sluit je balkon mooi af en zorgt ervoor dat je je eigen plekje hebt. Door de omheining te vullen met het bamboe krijg je echt je eigen hoekje op je balkon en weet je zeker dat niet zomaar iedereen binnen kan kijken of jou kan zien zitten in je badjas in de vroege ochtend. Dan kun je op je gemakje je koffie opdrinken.

Bamboe op je balkon heeft een natuurlijke uitstraling

Niet alleen is bamboe fijn voor extra privacy en het maken van je eigen plekje, het staat ook nog eens mooi. Balkonomheining kan lelijk zijn, maar met bamboe zit je nooit mis. Bamboe heeft namelijk een prachtig beige en lichtbruine kleur die bij elk balkon past. Ook is bamboe een natuurlijk materiaal en daardoor krijgt je balkon meteen een natuurlijkere uitstraling. Zo is het niet meer zo industrieel en heb je toch een beetje het idee dat je echt dichter bij de natuur zit.

Bamboe is van stevig materiaal en makkelijk te onderhouden

Een ander voordeel van bamboe is dat het erg stevig materiaal is. Het zal niet zomaar door slecht weer worden verwoest en daarnaast zet het bijna niet uit bij warmte en krimpt het ook niet bij kou. Bamboe is daarnaast vrijwel net zo hard als eikenhout en je zult er dus lang mee kunnen doen. Je kunt kiezen voor de bamboematten die op verschillende plekken te koop zijn. Deze kun je makkelijk aan je balkon vastmaken door het uit te rollen en bij te knippen. Je kunt ook bamboeplanken maken en deze op je balkon vastzetten.