bed in kast

De voordelen van een bed in een kast

Je ziet het wel eens in films of series, of misschien ken je iemand die er een heeft: een bed die in de kast kan worden geklapt. Een bed in kast is een bed die je makkelijk in en uit kan klappen. Je kunt een bed in kast opbergen in de kast en vroeger was dit heel gebruikelijk om huis te hebben. Twijfel je nog over of je een bed in kast wilt hebben in je huis? Wij hebben een aantal voordelen van zo’n bed voor je op een rijtje gezet. Het is namelijk ontzettend handig om zo’n bed in huis te hebben.

Perfect voor een kleine slaapkamer of als je ruimte wilt besparen

Heb je een klein huis of een kleine slaapkamer? Dan is een bed dat je in de kast kan schuiven of inklappen al helemaal handig. Het bespaart namelijk een heleboel ruimte en dat is dan ook een van de grootste voordelen van een bed die je in je kast kan doen. Als je een kleine slaapkamer hebt, kun je het bed uitklappen als je gaat slapen, maar de volgende ochtend weer meer ruimte in je slaapkamer maken door het bed in te klappen.

Makkelijk te gebruiken en op te bergen

Een bed dat je in je kast kunt doen is een stuk makkelijker dan je denkt. We snappen dat je misschien denkt dat het opbergen en uitklappen lastig is, maar gelukkig is daar goed over nagedacht. Zo blijft het matras altijd goed zitten door een speciale band en hoef je dus ook niet je hele bed af te dekken als je het bed inklapt en weer op te dekken als je het uitklapt. Er zijn bedden die je in je kast kunt schuiven of bedden die je omhoog klapt. Beide opties zijn handig en zijn snel op te bergen en weer tevoorschijn te halen.

Maak van je slaapkamer je kantoor in een paar simpele handelingen

In een klein huis moet je het doen met de ruimte die je hebt en die kun je dan beter goed benutten. Een van de manieren om dit te doen is een bed in kast kopen. Dan kun je namelijk je kamer ook omtoveren tot andere ruimtes. In de nacht maak je van de kamer een slaapkamer door het bed uit te klappen, maar overdag kun je er ook een kantoor of televisiekamer van maken. Dit doe je makkelijk door het bed in te klappen en een handig tafeltje aan de onderkant van het bed te maken dat je dan uit kan klappen. Je kunt er ook andere leuke of praktische slaapkamer accessoires aan vast maken.