slaapkamer accessoires

Deze slaapkamer accessoires maken jouw slaapkamer helemaal af

Slaapkamer accessoires dragen bij aan de sfeer van jouw slaapkamer. Welke accessoires je kiest, hangt ervan af wat voor stijl je wilt creëren. Wil je een rustig interieur waar je heerlijk kunt ontspannen, of juist een gezellige kamer vol persoonlijke herinneringen? Alles is mogelijk met de juiste accessoires. Zoek je inspiratie voor slaapkamer accessoires, dan ben je hier aan het juiste adres. Lees verder en laat je fantasie erop los gaan.

Slaapkamer accessoires in je bed

Het belangrijkste meubel in je slaapkamer is natuurlijk je bed. Hier vind je al allerlei mogelijkheden voor slaapkamer accessoires. Besteed bijvoorbeeld aandacht aan je dekbedovertrek. Een overtrek met patronen of een bijzonder materiaal kan als eyecatcher dienen, mits het bij de kamer past. Een effen overtrek geeft je slaapkamer juist een rustigere sfeer. Ook kussenslopen dragen bij aan de sfeer van je slaapkamer. Gebruik sierkussens naast je hoofdkussen voor een extra geborgen gevoel. Wil je voor een speelse stijl gaan, dan kun je verschillende soorten kussentjes combineren, eventueel met een knuffeltje erbij.

Kleine slaapkamer accessoires

Ook kleinere slaapkamer accessoires voegen persoonlijkheid toe aan je kamer. Denk hierbij aan kaarsen, fotolijstjes, planten en kunst, maar ook iets functioneels zoals een wekker of spiegel. Verspreid deze accessoires niet evenredig over je kamer: dit ziet er al snel rommelig uit. Zet ze in groepjes van oneven aantallen neer, zodat ze meer als één geheel voelen. Voor het mooiste effect zet je accessoires bij elkaar in lichtere en donkere tinten van dezelfde kleur, maar die verschillen in grootte en materiaal. Toch is het belangrijkste dat de items bij jou passen of een persoonlijke waarde voor je hebben.

Meer ideeën voor slaapkamer accessoires

Let bij het kiezen van slaapkamer accessoires ook op de verlichting. Minder felle verlichting is handig, zodat je beter in slaap valt, maar zorg er wel voor dat je naast sfeerverlichting ook een functionele lamp hebt om bijvoorbeeld te lezen. Denk hiernaast aan een unieke prullenbak of opbergmand. En vergeet nachtkastjes niet! Er zijn zoveel soorten nachtkastjes en bijzettafeltjes dat je eindeloos kunt variëren. Kies een nachtkastje in een bijzondere stijl of met een kleur die bij de rest van je interieur past. Is je slaapkamer erg klein? Met een klein nachtkastje laat je de kamer groter lijken.