badkamer marmerlook

Een badkamer met marmerlook voor een luxe uitstraling

Een marmerlook is een van de laatste trends bij het vormgeven van een badkamer. Het is niet eens meer nodig om echt marmer te gebruiken, er zijn tegenwoordig veel tegels met een marmerlook. Zo heb je alle voordelen van marmer in je badkamer, zonder daar te veel voor te betalen.

De uitstraling van marmer

Met marmer haal je een unieke badkamer uitstraling in huis. En het is helemaal niet ouderwets! Marmer geeft rust, is elegant en ziet er netjes uit in de badkamer. Ze hebben een chique, comfortabele en exclusieve uitstraling waarbij je helemaal tot rust komt. Bovendien zijn de tegels met marmerlook onderhoudsvriendelijk. Ze zijn er zelfs in een krasbestendige versie om slijtage tegen te gaan en de levensduur te verlengen. Wel zo duurzaam.

Marmer

Het echte marmer is een natuursteen dat voornamelijk bestaat uit kalk. Wegens de luxe, lichte kleur en de symmetrie is het populair materiaal. Aangezien de prijs van echt marmer flink op kan lopen, worden er ook veel tegels met marmerlook verkocht. Hier betaal je minder voor, terwijl je nog wel de mooie uitstraling behoudt.

Waar plaats je de marmerlook tegel?

Het leuke van de marmerlook tegel is dat hij zowel tegen de muur als op de vloer kan worden geplaatst. Vooral aan de wand zijn ze erg populair. De tegels zijn er in alle soorten en maten. Je denkt misschien in eerste instantie aan de witte versie van marmer, maar je kunt ze vinden in verschillende kleuren. Zelfs met een subtiele hint van een kleur in het witte marmer. Op de vloer is de tegel met marmerlook ook te combineren met vloerverwarming.

Bijpassende kleuren en accessoires

Wil je de chique look helemaal compleet maken? Ga dan voor accessoires die bij dit classy gevoel passen. Contrasterende meubelstukken zorgen bijvoorbeeld voor een mooi geheel. Denk aan zwarte kranen, een donkere douchecabine of een zwart wastafelmeubel. Die meubels knallen er dan echt uit. Of ga voor materialen met een luxueuze uitstraling zoals koper of goud.

Bovendien doen natuurlijke materialen en kleuren het ook goed in combinatie met marmer. Zo misstaan houten elementen totaal niet in een badkamer met marmerlook. Het hout geeft sfeer en warmte. Je kunt ook aan rustige kleuren denken om de marmerlook mee aan te vullen. Pasteltinten zijn een geschikte combinatie. En als je het dan over een natuurlijke touch hebt in je badkamer, kun je altijd een mooie plant aan het geheel toevoegen.