Woonkamer indeling

Een fijne woonkamer indeling

Voor een fijne woonkamer indeling moet je vooral eerst nagaan wat een woonkamer voor jou moet doen. Het woord zegt het eigenlijk al: woon-kamer. Je moet er prettig in kunnen wonen. Maar dat is voor iedereen anders. Een gezin met vier kinderen zal een heel andere woonkamer hebben dan een oude vrijgezelle heer die dolgraag op zijn vleugel speelt. Je gebruikt de ruimte op een totaal andere manier, dus dan zal de inrichting van de kamer heel anders zijn. Het gezin met de vier kinderen zal minder snel een vleugel in de woonkamer moeten plaatsen.

Een logische woonkamer indeling

Een praktische woonkamer indeling is dus belangrijk als je je woonruimte in gaat richten. Wat verwacht je daarvan? Zet dat eerst eens op een rijtje, bijna als een boodschappenlijstje. Heb je ruimte voor alle meubels die je in de woonkamer moet hebben (of zou willen hebben?). Denk aan dingen als: je hebt een eettafel en omringende stoelen nodig. Het is het handigst als die in de buurt van de keuken staan, niet aan de andere kant van de woonkamer. Als je dit soort dingen als uitgangspunt neemt, kun je kijken welke ruimte je nog over hebt of gaat hebben en hoe de andere meubels in je huis gaan passen.

Een ontspannen woonkamer indeling

In de woonkamer gebeurt van alles en nog wat. Een ontspannen woonkamer indeling zorgt ervoor dat je woonruimte altijd een fijne ruimte blijft, hoe je hem ook inricht. Er gebeurt van alles in deze ruimte je kijkt er televisie, je leest er een boek, doet een dutje op de bank, werkt er, geeft een feestje… Als je van je woonkamer een sfeervolle ruimte wil maken, kan je eens bedenken wat je allemaal in je woonkamer doet. Verdeel die activiteiten over categorieën: werk, ontspannen, eten, televisie. Als je elk van deze categorieën een eigen hoek geeft, blijft je kamer sfeervol. Een hoekje om te werken, te gamen en films te kijken en eentje om rustig te lezen. Probeer dat hoekje vervolgens naar de functie aan te kleden met wat unieke, passende woonaccessoires en je hebt al snel een sfeervolle woonkamer, ongeacht wat je persoonlijke stijl is.