moderne kleine slaapkamer

Een moderne kleine slaapkamer inrichten

Een kleine slaapkamer kan gezellig en knus zijn, maar kan ook lastiger in te richten zijn. In een moderne kleine slaapkamer heb je maar een bepaald aantal vierkante meters die je kunt benutten en die moet je dan ook goed benutten. Daarom hebben wij een aantal tips voor je verzameld om je moderne kleine slaapkamer het meeste te benutten en het beste in te richten. Want ondanks dat een kamer misschien klein is, kun je er nog steeds een leuke plek van maken waar je veel in kunt doen. Heb jij een kleine kamer en wil je deze leuk gaan inrichten? Lees dan verder.

De beste kleuren voor in een moderne kleine slaapkamer

Het klinkt misschien gek dat we beginnen met kleuren als het gaat over het inrichten van een kleine slaapkamer, maar de kleuren maken de kamer als het ware. Het is namelijk zo dat als je veel donkere kleuren in je moderne kleine slaapkamer hebt en bijvoorbeeld je muren donker hebt geverfd, dat je kamer dan nog kleiner zal voelen. Ons advies voor de beste kleuren van een kleine slaapkamer is dan ook om neutrale en lichte kleuren te gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wit, beige, lichtgrijs of pastelkleuren. Verf met die kleur niet alleen je muren, maar laat het ook terugkomen in je spullen. Daarnaast is de kleur van de vloer van je slaapkamer hier ook van invloed op.

Met weinig spullen veel ruimte maken in een moderne kleine slaapkamer

Mensen staan er wel eens om bekend om veel spullen te hebben. Soms hebben we niet al die spullen nodig en al helemaal niet in die kleine slaapkamer. Probeer weinig spullen in je kleine slaapkamer te hebben. Kijk bijvoorbeeld goed rond of bedenk je van tevoren wat niet per se een plek in je kleine slaapkamer hoeft te hebben. Je haren kun je bijvoorbeeld ook doen in je badkamer en de kledingkast kan misschien naar het washok worden verplaatst. Op deze manier hou je alleen de essentiële dingen in je kamer en hou je meer ruimte over voor bijvoorbeeld een kleine televisie.

Laat je slaapkamer groter lijken door een mooie spiegel

Een fijn trucje voor je kleine slaapkamer groter laten lijken zijn een of een paar spiegels plaatsen. Je denkt misschien dat dit veel ruimte in zal nemen, maar door de spiegels lijken je kamer ruimer en kun je meer zien. Ook zijn spiegels natuurlijk fijn om jezelf in de ochtend op te frissen en je outfit te bekijken voor je uit gaat. Plaats bijvoorbeeld spiegels achter je bed of vlak bij de deur. Op die manier lijken de muren langer en je kamer dus groter.