Badkamer jaren 30

Het creëren van een jaren ’30 badkamer

Zoek je een klassieke stijl voor jouw badkamer? Ga eens terug naar de jaren ’30. Een jaren ’30 badkamer heeft een nostalgische sfeer met elementen die ‘typisch badkamer’ roepen. Op deze basis kun je eindeloos variëren om jouw eigen persoonlijke touch aan deze klassieke badkamer toe te voegen. In dit artikel lees je welke elementen kenmerkend zijn voor een jaren ’30 badkamer en hoe je deze eigen kunt maken.

De klassieke tegelvloer

Misschien wel de meest kenmerkende eigenschap van een typische jaren ’30 badkamer is de tegelvloer. Een simpel ruitjespatroon van zwarte en witte tegels komt het vaakst voor, maar ook mintgroen of ingewikkeldere patronen passen mooi bij de jaren ’30 sfeer. In veel gevallen is de onderste helft van de muur ook betegeld; soms de hele muur. De betegeling op de muur verschilt meestal van dat op de vloer. Gebruik bijvoorbeeld een patroon op de vloer en rustige effen tegels op de muren.

Het ligbad op pootjes

Je klassieke badkamer heeft natuurlijk ook klassieke meubels nodig. Met een bad op pootjes valt er niet meer aan jouw nostalgische stijl te twijfelen. Vaak heeft zo’n typisch jaren ’30 bad ook nog een bijzondere kleur, wat jouw badkamer unieker en persoonlijker maakt. Wil je in stijl in je bad kunnen douchen? Neem dan een badkraan met handdouche of monteer een stortdouche op de muur boven je bad. Een douchegordijn maakt de vintage look af. Je kunt voor een lichte effen kleur kiezen of juist voor een bijzonder patroon.

Meer tips voor een jaren ’30 badkamer

Naast het bad kun je ook je wastafel aanpassen aan de jaren ’30 stijl. Een vrijstaande wastafel past hier het beste bij, maar neemt meer ruimte in beslag. Voor een kleinere badkamer is het daarom aan te raden een wastafelmeubel op pootjes te kiezen, waar je spullen in kwijt kunt, maar die toch bij de sfeer past. Allerlei andere details kun je net zo goed op deze stijl afstemmen. Zo is een duoblok toilet typisch jaren ’30. Met een houten wc-bril geef je het toilet een extra sfeervolle look. Ook bijpassende accessoires voegen sfeer toe. Denk aan een ouderwets zeepbakje of een boogspiegel.