Badkamer jaren 30

Het creëren van een jaren ’30 badkamer

Zoek je een klassieke stijl voor jouw badkamer? Ga eens terug naar de jaren ’30. Een jaren ’30 badkamer heeft een nostalgische sfeer met elementen die ‘typisch badkamer’ roepen. Op deze basis kun je eindeloos variëren om jouw eigen persoonlijke touch aan deze klassieke badkamer toe te voegen. In dit artikel lees je welke elementen kenmerkend zijn voor een jaren ’30 badkamer en hoe je deze eigen kunt maken.

De klassieke tegelvloer

Misschien wel de meest kenmerkende eigenschap van een typische jaren ’30 badkamer is de tegelvloer. Een simpel ruitjespatroon van zwarte en witte tegels komt het vaakst voor, maar ook mintgroen of ingewikkeldere patronen passen mooi bij de jaren ’30 sfeer. In veel gevallen is de onderste helft van de muur ook betegeld; soms de hele muur. De betegeling op de muur verschilt meestal van dat op de vloer. Gebruik bijvoorbeeld een patroon op de vloer en rustige effen tegels op de muren.

jaren 30 badkamer

Een spiegel in je jaren 30 stijl badkamer

Een spiegel is natuurlijk onmisbaar in de badkamer om praktische redenen. Maar hoe kies je de beste spiegel voor je jaren 30 badkamer? Heel simpel eigenlijk; een ronde spiegel. Probeer dan geen spiegel met moderne afwerking te kiezen. Je spiegel mag er best gebruikt uit zien. Dat voegt ook weer iets toe aan het karakter van je jaren 30 badkamer.

jaren 30 badkamer spiegel

Het ligbad op pootjes

Je klassieke badkamer heeft natuurlijk ook klassieke meubels nodig. Met een bad op pootjes valt er niet meer aan jouw nostalgische stijl te twijfelen. Vaak heeft zo’n typisch jaren ’30 bad ook nog een bijzondere kleur, wat jouw badkamer unieker en persoonlijker maakt. Wil je in stijl in je bad kunnen douchen? Neem dan een badkraan met handdouche of monteer een stortdouche op de muur boven je bad. Een douchegordijn maakt de vintage look af. Je kunt voor een lichte effen kleur kiezen of juist voor een bijzonder patroon.

Meer tips voor een jaren ’30 badkamer

Naast het bad kun je ook je wastafel aanpassen aan de jaren ’30 stijl. Een vrijstaande wastafel past hier het beste bij, maar neemt meer ruimte in beslag. Voor een kleinere badkamer is het daarom aan te raden een wastafelmeubel op pootjes te kiezen, waar je spullen in kwijt kunt, maar die toch bij de sfeer past. Allerlei andere details kun je net zo goed op deze stijl afstemmen. Zo is een duoblok toilet typisch jaren ’30. Met een houten wc-bril geef je het toilet een extra sfeervolle look. Ook bijpassende accessoires voegen sfeer toe. Denk aan een ouderwets zeepbakje of een boogspiegel.

jaren 30 badkamer wastafel

Tweedehands jaren 30 badkamer accessoires

Er worden nog steeds producten gemaakt die in de jaren 30 sfeer passen. Wil je je hele badkamer renoveren en in de jaren 30 stijl brengen? Dan kun je het beste een badkamer laten ontwerpen met een complete set aan jaren 30 meubels.

Wil je liever wat losse accessoires in je badkamer om de juiste sfeer te creëren? Kijk dan eens op markten of (online) marktplaatsen voor leuke tweedehands items voor jouw ideale jaren 30 badkamer. Er is genoeg te vinden en dat is ook nog een keer leuker voor je portemonnee.

Jaren 30 badkamer met een moderne twist

Wist je dat je een badkamer in de jaren 30 stijl ook goed kunt combineren met een moderne badkamer?

Je kunt bijvoorbeeld elementen van de jaren 30 stijl, zoals art deco details en betegelde vloeren, behouden en combineren met moderne faciliteiten, zoals een regendouche en slimme technologieën. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de vintage stijl en moderne elementen om een harmonieuze en functionele badkamer te creëren. Er zijn heel veel verschillende combinaties te bedenken voor een jaren 30 badkamer met moderne look, dus laat je creativiteit los op jouw badkamer.

jaren 30 badkamer modern

Hopelijk heb je nu voldoende inspiratie om jouw eigen badkamer om te toveren. Succes met het uitzoeken van tegels, meubels en accessoires en vooral veel plezier met jouw project!