Woonkamer tegels

Hoe kies je de juiste tegels voor de vloer in de woonkamer?

Als je de woonkamer vloer gaat kiezen, doe dat dan niet te snel. Er zijn een heleboel verschillende materialen voor de vloer, die allemaal voor- en nadelen hebben wat betreft hun uitstaling en onderhoud. Ga dus eerst eens na of je een tegelvloer of laminaatvloer wil hebben in de kamer. Tegelvloeren zijn niet voor niets populair, omdat tegels in allerlei soorten, stijlen en prijsklassen verkrijgbaar zijn. Tegels liggen ook niet alleen op een vloer, je ziet ze ook aan de wand: zo zie je dus door de bomen het bos niet meer. Dan kan het lastig worden om een goede keuze te maken.

Weinig limieten voor een mooie woonkamer vloer

Als tegels je aanspreken en je wil een mooie woonkamervloer, dan kan je meer kanten op dan je misschien zou denken. Je hebt namelijk meer keuze dan alleen de standaard witte of zwarte tegelvloer. Tegenwoordig heb je tegels met allerlei verschillende ‘looks’. Dat betekent dat je een vloer kan hebben met de uitstraling van beton, hout, steen of marmer. Daarnaast heb je ook nog een ruimte keuze in tegels met een patroontje. Je kan dus bijna altijd wel een tegelvloer vinden die bij het interieur van je woonkamer past.

Het onderhoud van de tegels in je woonkamer vloer

Hoe mooi tegels in een woonkamer vloer ook zijn, je moet er wel rekening mee houden dat je weet hoe je ze goed moet onderhouden.  Dat is voor elke tegels anders. Laat je goed informeren voordat je tot een aankoop overgaat. Er zijn tegels die je schoon kan houden met een simpel doekje. Andere tegels hebben intensiever onderhoud nodig waardoor je langer met schoonmaken bezig bent. Ook kan niet elke tegel evenveel gewicht aan. Als je weet dat je zware meubels op de tegel gaat plaatsen, kijk dan dus even of de tegel daar niet van beschadigd raakt. Vraag de tegelspecialist naar de zogenoemde pei-waarde, dan weten zij of de tegel die jij op het oog hebt, jouw meubels kan dragen en waar nodig een soortgelijke tegel voor je uitzoeken.