woondecoratie industrieel

Industriële woondecoratie: zo doe je dat

Wil je je interieur in een industriële stijl inrichten, dan hoort daar ook industriële woondecoratie bij. Maar welke woonaccessoires passen eigenlijk bij de industriële sfeer? Deze stijl is geïnspireerd door oude fabrieken en verlaten opbergloodsen. Hier horen natuurlijk ruwe muren en vloeren bij en een paar industriële meubels, maar ook de woondecoratie kun je op deze sfeer afstemmen. Dit artikel geeft je enkele tips om jouw interieur met de juiste woonaccessoires een stoere industriële sfeer te geven.

Welke materialen gebruik je bij industriële woondecoratie?

Om een industriële sfeer te creëren, is het materiaal dat je kiest erg belangrijk. De ideale combinatie is metaal met leer. Dit ziet er lekker rauw uit, maar heeft tegelijkertijd ook wat warmte, zodat de uitstraling niet te koud of ongezellig wordt. Ook robuust hout, baksteen, natuursteen en linnen passen hier goed bij. Als industriële woondecoratie zijn leren of linnen sierkussens dus geschikt, in tegenstelling tot veel andere zachte materialen. Metalen accessoires zijn al snel goed: plaats deze het liefst naast leer of hout voor contrast.

Wat voor accessoires passen bij industriële woondecoratie?

Nu weet je naar welke materialen je moet zoeken, maar welke soorten woonaccessoires passen eigenlijk het beste bij deze stijl? Jouw industriële woondecoratie is niet compleet zonder een bijpassende lamp of klok. Denk aan een industriële metalen vloerlamp of een grote stationsklok. Omdat de industriële stijl vaak minimalistisch is en dus weinig details nodig heeft, zijn grote eyecatchers in het algemeen ook aan te raden. Andere voorbeelden van industriële woondecoratie zijn een oude koffer, een antieke camera, een grote sleutel aan de muur en een typografische reclameposter. Zoek eens naar bijzondere woondecoratie bij een antiekwinkel of warenhuis.

Nog meer tips voor industriële woondecoratie

Overdrijf niet met het plaatsen van industriële woondecoratie. Industrieel is namelijk een rauwe, sobere stijl, waar je maar weinig decoratie voor nodig hebt. Bovendien is er een grote kans dat jouw huis stiekem al de perfecte woondecoratie voor jou beschikbaar heeft, namelijk pijpen, kabels en verwarmingen! Als je deze imperfecties laat staan, geeft dit jouw kamer een mooie onafgewerkte look vol textuur: de ideale manier om zonder veel moeite een industriesfeer te creëren. Vind je de industriële stijl mooi, maar wordt hij snel te kil of levenloos? Naast leer of warm hout kun je ook planten neerzetten om je rauwe interieur op te leuken.