slaapkamer industrieel inspiratie

Inspiratie voor een industriële slaapkamer

Industriële slaapkamers worden steeds populairder en mensen houden van de stoere look die het met zich meebrengt. Een slaapkamer is de plek waar je slaapt en uitrust en het kan lastig zijn om deze stoer en industrieel in te delen. Daarom hebben wij een paar tips voor je verzameld om je kamer een industriële look te geven. Met deze slaapkamer industrieel inspiratie tover je je kamer om tot een stoere plek waar je ook nog eens goed kunt uitrusten en slapen. Kies voor donkere kleuren zoals zwart, donkerbruin en donkergrijs en je bent al goed op weg.

Beste materialen voor slaapkamer industrieel inspiratie

Niet alleen donkere kleuren, maar ook het juiste materiaal is nodig als je je kamer een industriële look wilt geven. Voor een industriële slaapkamer heb je namelijk industriële materialen nodig. Gelukkig zijn deze overal te vinden. Denk bijvoorbeeld aan materiaal zoals leer en steen, maar ook beton, staal en hout passen goed bij de stoere look. Heb je je muur nog niet behangen of geverfd? Misschien hoeft dit ook niet. Een bakstenen muur is bijvoorbeeld perfect voor een industriële slaapkamer. Zet hier een stalen lamp tegenaan of hang een leren doek op voor een industriële afwerking.

Beste slaapkamer industrieel inspiratie voor accessoires

Accessoires maken de kamer en ook bij een industriële slaapkamer zijn ze belangrijk. Ga bijvoorbeeld voor een gave industriële lamp van staal die brons of koperkleurig is. Dit zet meteen de toon voor de rest van de kamer. Een houten kast is ook perfect voor in een industriële slaapkamer. Deze heeft de rustieke look die zo perfect bij het industriële past. Laat staal en hout terugkomen in je accessoires en de rustieke look komt vanzelf. Koop bijvoorbeeld een gave stoel voor de leeshoek die gemaakt is van donker staal of koop een rieten mand voor kussens of dekens.

Wissel af met zachte en knusse spullen

Een industriële en stoere slaapkamer is erg leuk, maar je slaapkamer is ook een plek om uit te rusten en te slapen. Daarom gaat onze laatste tips juist over het incorporeren van zachte spullen in je kamer. Niet alleen is het contrast met de industriële materialen gaaf, maar het geeft je slaapkamer ook een rustigere en knussere look. Dit ga je nodig hebben als je lekker wilt slapen. Koop bijvoorbeeld een lekkere zachte deken in een donkere kleur of een donkergrijs nep schapenvel dat je over je stoel heen kunt leggen. Kijk voor meer inspiratie ook eens bij onze blog over industriële meubels!