katten uit de tuin houden

Katten uit de tuin houden; gebruik deze tips

Ook al zijn katten nog zo lief, niemand wordt er blij van als ze continu hun behoeftes in je tuin doen. Je tuin is immers niet bedoeld om gebruikt te worden als een grote kattenbak. Het liefst wil je de katten dus uit je tuin weren. Er zijn meerdere manieren om kattenoverlast tegen te gaan, de een effectiever dan de ander. In dit artikel geven we 4 effectieve tips om katten op een katvriendelijke manier uit de tuin te houden.

Wat zijn de gevolgen van kattenpoep in de tuin?

Heb je vaak last van kattenpoep in je tuin? Dan herken je de stankoverlast wel. Het is een erg onaangename geur die niet prettig is om die geur te ruiken als je je tuin inloopt. Los van de geur is kattenpoep ook onhygiënisch. Als je ermee in contact komt kan dat negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Het kan immers bacteriën bevatten waar je niet mee in aanraking moet komen.

Tips om katten uit de tuin te houden

Katten zijn behendige beesten die altijd wel een manier vinden om hun doel te bereiken. Om ze uit de tuin te houden, moet je effectieve acties ondernemen. We zetten enkele tips voor je op een rijtje. Volg er een of meerdere op en kattenpoep verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Gebruik gaas

Kippengaas plaats je tegen de schutting, op plekken in de tuin waar katten kunnen klimmen of over delen van de tuin. Je kunt ook een net spannen zodat katten niet bij je planten komen. Het gaas maakt het voor de beesten moeilijker om in de tuin te komen. Je kunt het gaas ook net onder het oppervlakte van je ondergrond ingraven.

Geur

Er zijn bepaalde planten waar katten niet van houden. De geur staat ze niet aan. Als je er daar een paar van in je tuin zet zoeken katten die plekken minder snel op. Die zijn ook wel bekend onder de naam ‘kattenschrik planten’.

Bedek je bodem

Katten zijn op zoek naar een open plek in de tuin waar ze hun behoeftes makkelijk kunnen doen. Een zacht stuk ondergrond waar geen planten staan vinden ze ideaal. Denk bijvoorbeeld aan een leegstaand stuk aarde of zand. Zorg er dus voor dat je dat je ze die ideale plek niet kunt bieden. Bedek je bodem met planten, bodembedekkers zijn daar goed voor geschikt. Je kunt daarvoor ook grind, houtsnippers of andere fijne snippers of doppen over je grond strooien.

Takken

Aangezien katten op zoek zijn naar open plekken, vinden ze het niet fijn als er veel takken in de tuin liggen. Een plek met veel takken kiezen katten niet uit om hun behoeftes te doen. Sommige mensen kiezen ervoor om takken met doornen in de tuin te leggen, maar het is voor zowel katten als mensen niet fijn om geprikt te worden door de stekels.