keuken uitbouwen

Keuken uitbouwen: zo doe je dat

Wil je je keuken laten uitbouwen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij zijn hier om je daarmee te helpen. We hebben alles op een rijtje gezet zodat je makkelijk het stappenplan kan volgen om een keuken uitbouwen te plannen en uit te besteden. Hier zit namelijk meer aan vast dan je denkt. Lees hieronder ons stappenplan om alles goed te laten verlopen.

Bedenk wat je graag wilt van je uitgebouwde keuken

Voordat je iemand je keuken laat uitbouwen, is het handig om te bedenken wat je wilt hebben. Plannen is namelijk het halve werk en dat geldt ook voor dit project. Bedenk je bijvoorbeeld hoeveel meer vierkante meter je wilt laten uitbouwen en waar je dit precies wilt laten doen. Bedenk je ook precies wat je in deze uitgebouwde keuken zou willen hebben. Wil je een dubbele koelkast en vriezer en dan ook nog een grote kast? Dan zal je meer ruimte nodig hebben dan voor een simpele koelkast en keukenblad. Denk ook goed na over welke apparatuur je wil hebben. Is één heteluchtoven bijvoorbeeld voldoende? Of wil je ook een stoomoven erbij?

Controleer of je een vergunning hebt om je keuken te laten uitbouwen en vraag deze eventueel aan

Niet op iedere grond en bij elk huis mag zomaar iets aan worden gebouwd. Check voor je begint dus eerst even of je een vergunning hebt om je keuken te laten uitbouwen. Een keuken uitbouwen is niet zomaar iets en niet overal zal je een vergunning hiervoor hebben. Heb je deze dus nog niet? Vraag dan een vergunning aan bij de gemeente. Als er weinig overlast zal zijn en het mogelijk is op de grond krijg je die vergunning meestal gewoon.

Laat iemand een ontwerp van je uitgebouwde droomkeuken maken

Laat een professional een ontwerp maken van je droomkeuken die je wilt laten uitbouwen. Zij kunnen namelijk ook goed de afmetingen beschrijven en precies jouw droomkeuken omzetten in een mooie bouwtekening. Handig voor de aannemer van dit project.

Vraag meerdere offertes op bij instanties voor het uitbouwen van je keuken

Een aannemer heb je dus ook nodig voor je keuken uitbouwen. Iemand moet het namelijk voor je doen. Dit kan je beter een vakmensen laten doen dan dat je zelf gaat lopen klussen. Stel een budget vast en ga bij verschillende aannemers offertes aanvragen.

Kies de juiste match en laat je keuken uitbouwen

Voel je een klik met een bepaalde aannemer of hebben zij een prijs die je goed vindt passen bij het uitbouwen van jouw keuken, dan heb je de juiste match gevonden. Contacteer de aannemer, maak een afspraak voor de uitbouwperiode en laat dan je keuken uitbouwen!