Keuken wrappen

Keuken wrappen: zo pak je het aan

Een keuken wrappen is eigenlijk precies wat de naam doet vermoeden: je gaat je keuken inwikkelen. Dat gaat met een speciaal soort folie. Dat wordt om het keukenmeubilair heen gewikkeld. Als het folie er dan afgaat, zijn je meubels weer zo goed als nieuw. Zo geef je je keuken dus eigenlijk een soort periodieke opknapbeurt door hem als het ware even tijdelijk in te pakken. Je kan op deze manier ook je keukendeuren een andere kleur geven. Afhankelijk van de grootte van de keuken zal hij ongeveer drie tot vijf dagen in de folie moeten blijven zitten.

Laat het doen door een professional

Natuurlijk kan je een vakkundig persoon je keuken laten wrappen. Het kost wat minder dan een complete nieuwe keuken te laten bouwen. Toch ben je nog een aardig bedrag kwijt. Natuurlijk hangt het uiteindelijke kostenplaatje af voornamelijk af van de grootte van je keuken en ook de kwaliteit en soort folie waarmee je je keuken wil laten wrappen. Natuurlijk wordt het allemaal ook net iets duurder vanwege het uurloon: het klusje is niet zomaar geklaard.  Bij een kleine keuken moet je rekenen op een bedrag van ongeveer 400 euro. Een gemiddelde keuken kost ongeveer 900 euro en een grote keuken kost rond de 1500 euro.  Dat maakt wrappen tot een goede optie als je nog niet op je oude keuken bent uitgekeken, maar hem wel weer als een echte keuken wil laten voelen.

Zelf je keuken wrappen

Als je het aandurft, kan je ook zelf je keuken wrappen. Het is verstandig om dat niet alleen te doen: het is best nog wel een precieze klus waarbij een extra paar handen nooit weg is. Als je het zelfstandig doet, vergeet dan niet om er tijd voor vrij te maken. Als je met het folie gaat werken, moet je dat heel secuur aanbrengen. Doe je het gehaast, dan heb je  er alleen maar een nadelig resultaat van. Mocht je zelf je keuken wrappen, dan is dat natuurlijk stukken goedkoper. Je bent ongeveer zes euro kwijt voor een gemiddelde rol wrapfolie. Hoeveel rollen je nodig hebt, is natuurlijk weer afhankelijk van de grootte van je keuken.