kleine badkamer inspiratie

Kleine badkamer inspiratie

Wil je een goed functionerende badkamer die er ook nog eens mooi uitziet? Als je weinig ruimte tot je beschikking hebt, kan het lastiger zijn dit voor elkaar te krijgen. Toch zijn er ook in een kleine ruimte genoeg mogelijkheden om jouw perfecte badkamer te creëren. Dit artikel geeft je tips en inspiratie om de ruimte die je hebt zo goed mogelijk te benutten, waardoor je veel kwijt kunt zonder dat het te krap en te rommelig wordt.

De kamer groter laten lijken

In zo’n kleine badkamer wil je je niet opgesloten voelen. Gelukkig zijn er zat trucjes om de kamer ruimer te laten lijken. Zorg ervoor dat de ruimte goed is verlicht en gebruik veel lichte kleuren in de muren, meubels en vloer. Voeg wat contrast toe om een extra accent op de ruimtelijkheid van de kamer te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een kleine dosis zwart of metaalkleuren. Naast lichte kleuren doen ook spiegels de kamer groter lijken, vooral als je voor een grotere wandspiegel kiest. Wil je tegels in je badkamer, dan zijn grotere tegels aan te raden. Door de kleinere hoeveelheid voegen ziet de ruimte er groter uit.

Douchebad met glazen douchewand

Een inloopdouche met glazen douchewand is een andere manier om de badkamer groter te laten lijken. Dit creëert ruimte, omdat het douche- of badgedeelte van de kamer niet wordt afgescheiden met bijvoorbeeld een douchegordijn. Voor het gebruikersgemak is het weer handig om een bad met douche te combineren. Zo kun je ook in een kleine ruimte van zowel een douche als een bad genieten. Door een douchebad met glazen douchewand te nemen, combineer je de voordelen van beide opties: een bad, een douche en een glazen wand waardoor de kamer ruimer oogt.

De juiste meubels kiezen

Bij het kiezen van meubels wil je dat ze passen in je kleine badkamer en tegelijkertijd genoeg opbergruimte creëren. Het is aan te raden meubels te gebruiken die je aan de muur monteert: op die manier kun je meer meubels in de kamer plaatsen, terwijl ze minder ruimte in beslag lijken te nemen. Een kleiner formaat kan ook handig zijn, niet alleen voor kastjes, maar ook voor bijvoorbeeld de wasbak of wc. Verder zijn er meubels die twee functies tegelijk uitoefenen, zoals een spiegelkast of een wasbak met lades eronder. Tip: gesloten kasten hebben meestal een nettere uitstraling.