mooie bomen voor middelgrote tuin

Mooie bomen voor een middelgrote tuin

Een mooie boom maakt je tuin echt compleet. Of je nu houdt van een boom met bladeren in fleurige kleuren, een boom met jaarlijkse bloemen of een boom met een mooie stam, het kan echt een eyecatcher zijn in je tuin. Ben je op zoek naar mooie bomen voor een middelgrote tuin? Lees dan snel verder om te weten te komen welke bomen hier geschikt voor zijn. Niet elke boom komt in een middelgrote tuin tot zijn recht.

5 geschikte mooie bomen voor een middelgrote tuin

In grote lijnen verschillen bomen in formaat, bloei, schors en de kleur van de bladeren. Bovendien staat de ene boom liever op een zonnige plek en doet de ander het beter in de schaduw. Onderling zijn er veel verschillen, we lichten 5 populaire bomen voor je uit.

De magnolia

De magnolia spectrum is een erg geschikte boom voor de middelgrote tuin. Als je zoekt naar een eyecatcher, is dit een geschikte optie. Op het moment dat de boom in bloei staat hangt hij vol met roze bloemen, die iets weg hebben van tulpen. In het begin zijn de bloemen roze, maar ze kunnen verkleuren naar wit, rood en zelfs paars. Een prachtig gezicht.

De parrotia persica

Ook deze boom is een echte aanrader om te planten in een middelgrote tuin. Hij moet wel ruimte hebben om de hoogte in te groeien. De parrotia persica kan namelijk tot wel 10 meter hoog worden. De boom doet het het best op een zonnige plek in de tuin. Je kunt de boom herkennen aan de bijzondere stam, die heeft her en der vlekken en bladert ook af. In het voorjaar is de boom voorzien van kleine bloemetjes en in het najaar krijgen de bladeren een mooie herfstkleur.

De rode kerspruim

Heb je liever een boom die niet zo hoog wordt? Dan is de rode kerspruim misschien een goed alternatief. Die heeft een hoogte van niet meer dan 6 meter. Het handige is bovendien, dat je de boom bijna niet hoeft te onderhouden. Op een zonnige plek doet de boom het het best. In de lente hangt de boom vol met een lekker ruikende bloesem met een roze-witte kleur. En in het najaar kun je genieten van kleine eetbare vruchten.

De leiboom

Deze boom staat ook wel bekend als de ‘lei sierpeer’. Het mooie is dat de boom eens per jaar vol in bloei is van witte bloesem. In het najaar is de boom ook een feestje om in de tuin te hebben. Dan verkleuren de bladeren in allerlei herfsttinten. Van geel tot oranje en van rood tot bruin.

De sierappelboom

Een andere boom die vruchten geeft is de sierappelboom. Nadat de boom mooi in een witte bloei heeft gestaan, verschijnen er kleine appeltjes. Je kunt de appels zelfs eten. Het is een boom waar ook bijen blij van worden en wordt gemiddeld 6 meter hoog.