romantische slaapkamer ideeën

Romantische slaapkamer ideeën

De slaapkamer is dé plek om uit te rusten en te slapen, maar het is ook een plek waar je romantisch kan en wilt zijn met je partner. Als je slaapkamer dan druk, rommelig en totaal niet romantisch is, zal dat niet zo goed werken. Daarom hebben wij de beste romantische slaapkamer ideeën voor je verzameld. Met deze tips wordt je slaapkamer romantisch en wordt het een fijne plek om je terug te trekken met je partner. Quality time voor jullie twee is namelijk ook belangrijk en goed voor je relatie. Een romantische slaapkamer helpt hier dan bij.

Gebruik zachte kleuren

Een slaapkamer wordt er niet romantischer op als je felgroene kleuren op de muur hebt of als je felroze kussens op je bed hebt liggen. Gebruik eerder zachte kleuren om je kamer die romantische look te geven. Bij zachte kleuren kun je denken aan wit, gebroken wit, lichtgrijs, beige, zachtroze, pastelkleuren en materialen zoals hout en linnen. Als je het bij zachte kleuren en materialen houdt, zit je sowieso goed. Kies bijvoorbeeld een dekbed in een mooie zacht-witte kleur of een dekentje er overheen die zachtroze of lichtbruin is. Deze zachte kleuren maakt de kamer knus en romantisch.

Een fijn bed is het halve werk

Een kamer kan wel zo leuk mogelijk zijn aangekleed en in een zacht kleurenschema zijn, maar als je bed dan niet fijn ligt kom je alsnog niet in de mood en wordt het geen romantische avond of ochtend met je partner. Koop dus een goed en fijn bed en het halve werk is al meteen gedaan. Een goede boksring of extra topper voor over je matras kan ervoor zorgen dat je lekker kan liggen en geen last krijgt van je rug. Ook een leuke omheining maakt een bed leuk: kies voor een houten frame of gezellig gestoffeerd bed frame voor een knusse uitstraling.

Hang lampjes op of zet (nep)kaarsen neer

Lampjes en kaarsen maken elke ruimte gezellig en in de slaapkamer zal het zeker romantisch staan. Hang bijvoorbeeld lampjes met warm wit licht aan je bed op of hang ze langs de muur voor een knusse verlichting. Ook kaarsen maken de kamer knus en romantisch. Wil je liever geen echte kaarsen in de slaapkamer? Tegenwoordig kun je nepkaarsen kopen die je gewoon simpelweg aan en uit zet en waarbij het lijkt alsof een echte kaars aan het branden is. Hoe dan ook maakt warme verlichting je slaapkamer meteen romantischer. Wil je weten welke lamp perfect is voor jouw slaapkamer? Bekijk dan onze blog over slaapkamer lampen. We hopen dat je inspiratie hebt opgedaan door deze romantische slaapkamer ideeën!