slaapkamer behang ideeën

Slaapkamer behang ideeën

Het behang maakt de slaapkamer. Je kunt een leuke inrichting hebben, maar als het behang lelijk is, heb je alsnog niks aan je slaapkamer en zul je het niet gezellig vinden. Het is dus belangrijk om een leuk behang te kiezen waar je nog aard mee zult hebben. Iedereen is anders, iedere slaapkamer is anders en dus zijn er ook veel slaapkamer behang ideeën. In dit artikel hebben we er een paar uitgehaald die nu erg populair zijn en daarnaast nog een lange tijd mee kunnen gaan. Met deze slaapkamer behang ideeën zit je sowieso goed.

Fotobehang

Fotobehang is niet voor iedereen, maar het is zeker veelzijdig. Je kunt vrijwel elke foto gebruiken die je wilt. Kies bijvoorbeeld een foto van een rustig bos of een foto van een stromende waterval. Wil je elke dag opstaan in een vakantieland? Kies dan een mooie foto van een strand met zonsondergang. Fotobehang is veelzijdig en het kan je kamer echt meteen de juiste look geven. Daarnaast laat het je kamer ook groter lijken. Ga je voor fotobehang? Kijk goed of de pixels scherp blijven en meet goed de plek op waar het moet komen. Het is zelfs mogelijk om je eigen gemaakte foto op je muur te behangen!

Behang met een leuk patroon

Behang met een patroon is eigenlijk altijd al in geweest. Ook dit slaapkamer behang idee is weer veelzijdig: er bestaan namelijk veel patronen. Ga voor bijvoorbeeld voor mooie pastelkleuren met fleurige bloemen op het behang. Of ga voor simpele vormen zoals een behang met driehoeken of vierkanten. Behang met een leuk patroon is leuk voor een kamer die verder vrij rustig is. Heb je bijvoorbeeld een bed met rustig wit en grijs dekbed? Kies dan behang met een leuk patroontje met kleuren. Het fleurt meteen je kamer op.

Minimalistisch behang

Tegenwoordig raakt minimalisme steeds meer in de mode. Mensen houden van een rustig huis met weinig spullen. Minimalistisch behang is dan ook erg in. Onder minimalistisch behang verstaan we behang dat niet veel poespas heeft. Minimalistisch behang heeft een rustige en neutrale kleur, zoals wit, beige of lichtgrijs. Daarnaast zal er op minimalistisch behang niet veel staan, dus geen foto’s of patronen. Minimalistisch behang is perfect voor mensen die hun slaapkamer echt rustig willen houden of die juist een rustige muur bij een drukkere slaapkamer willen. Vliesbehang is ook erg minimalistisch: door het papier of vinyl in het behang blijft het rustig.