slaapkamer inspiratie

Slaapkamer inspiratie voor jouw perfecte slaapkamer

Om de slaapkamer van je dromen te creëren kun je misschien wel wat tips en slaapkamer inspiratie gebruiken. Hoe richt je je slaapkamer in zodat je lekker in stijl kunt ontspannen, terwijl alles mooi in de kamer past? Welke meubels en accessoires zijn onmisbaar? Welke vloersoorten passen goed bij een slaapkamer? En waar moet je op letten bij het kleurgebruik?

Slaapkamer inspiratie voor je interieur

Je slaapkamer krijgt meer sfeer als het voelt als een geheel. Deze uitstraling kun je creëren door je slaapkamer in een specifieke stijl in te richten: een landelijke slaapkamer is bijvoorbeeld rustig en klassiek, terwijl een moderne slaapkamer meer strakke lijnen heeft. Of ga voor een stijl die daar ergens tussen zit: hedendaags, maar zacht en licht. Je hebt echter geen vaste stijl nodig om samenhang in je slaapkamer te creëren: een kleurenpalet geeft je hetzelfde effect.

Slaapkamer inspiratie voor je vloer en muren

Zoek je nog slaapkamer inspiratie voor je vloer? Warme vloersoorten zoals vinyl, hout, kurk en PVC zijn zeer geschikt voor slaapkamers. In tegenstelling tot wat je zou denken is een tapijtvloer vaak minder geschikt, want dit trekt veel stof aan en is moeilijker schoon te maken. Wel is dit de veiligste vloersoort om op te vallen. Tip voor de kleuren van je vloer, muren en plafond: gebruik bovenaan lichtere kleuren dan onderaan. Zo lijkt je kamer groter en natuurlijker.

Meubels op je slaapkamer

Let bij het inrichten van je slaapkamer op dat je meubels bij de kamer passen. Kleine meubels doen een kleine kamer bijvoorbeeld groter lijken, terwijl grote meubels een luxe uitstraling geven aan een grote kamer. Het bed is het belangrijkste meubel in je kamer: je kunt hem centraal plaatsen als eyecatcher of juist in een hoek om ruimte te creëren. Ook kasten zijn belangrijk in een slaapkamer. Benut de ruimte die je hebt, maar laat wel wat lege muur om je meubels heen om een volgepropte kamer te voorkomen.

Slaapkamer accessoires

Heb je nog niet genoeg slaapkamer inspiratie gehad? Kijk dan ook eens naar de accessoires! Wil je veel accessoires in je slaapkamer plaatsen, cluster ze dan in groepjes in plaats van ze over de kamer te verspreiden. Dit ziet er netter uit en zo vormen ze een geheel, vooral als je allerlei tinten van één kleur bij elkaar zet. Om eentonigheid te voorkomen zorg je voor variatie in vorm, grootte en materiaal.