meubels industrieel

Toe aan iets anders? Kies eens voor industriële meubels

Heb je zin om je interieur een lekker robuuste stijl te geven, dan kunnen industriële meubels hierbij helpen. De industriële stijl is sober en heeft weinig accessoires nodig, maar weet toch een unieke sfeer te scheppen. Bij deze stijl horen ruwe vloeren en muren en blootgestelde pijplijnen, maar ook specifieke meubels kunnen niet ontbreken. Welke meubels zijn dit precies? We geven je tips voor industriële meubels en voorbeelden ter inspiratie.

Industriële meubels voor je woonkamer en slaapkamer

Wil je je woonkamer of slaapkamer in een industriële stijl inrichten, let dan op dat de sfeer niet te kil wordt. Dit kun je voorkomen door metaal met leer te combineren: het stoere leer past goed in de industriële sfeer, maar creëert tegelijkertijd warmte. Bovendien is het één van de weinige zachte materialen die perfect bij deze stijl passen. Een leren bank in je woonkamer is dus ideaal. Een ander zachter materiaal dat je voor kussens en lakens kunt gebruiken is linnen. Ook robuust hout schept warmte. Deze warmere stoffen wil je contrasteren met metaal: denk bijvoorbeeld aan een metalen kast.

Industriële meubels voor je keuken en badkamer

De aanwezigheid van allerlei buizen, kranen en apparatuur maakt de keuken en badkamer per uitstek geschikt voor de industriële stijl. Ook hier werkt een warm-koud contrast: denk eens aan houten keukenkastjes met zwarte metalen randen. Je hebt ook industriële meubels van donker beton of graniet: dit materiaal past goed bij kookeilanden en wasbakken. Voor extra sfeer gebruik je zoveel mogelijk metalen keukenapparatuur en zichtbare keukengerei. Tegelijkertijd richt je de keuken zo in dat hij er groter uitziet, zoals een fabriekskamer. Tip voor de badkamer: let op je bad! Probeer eens een zwart bad, een zwarte kraan of een dikke stenen rand.

Meer inspiratie voor industriële meubels

Ook andere industriële meubels voegen sfeer toe aan je huis. Denk eens aan lampen! Een industriële vloerlamp maakt jouw interieur echt af. Overweeg ook om een bijzonder meubel te kopen, zoals een opbergkist of een enorme klok. Er zijn speciaal gemaakte industriële meubels, maar je kunt ook kijken of je tweedehands iets passends kunt vinden, bijvoorbeeld bij een warenhuis. Nog een laatste tip: gebruik niet te felle kleuren. Bruin, zwart, grijs en metaalkleuren zijn ideaal. Zorg wel voor genoeg contrast, zodat de ruimte levendig blijft.