slaapkamer lamp

Verschillende slaapkamer lampen

Slaapkamer lampen zijn er in verschillende soorten en maten. Dat komt omdat de verlichting in de slaapkamer heel veel verschillende doelen kan hebben. Natuurlijk moet het de kamer goed kunnen verlichten, maar het is ook handig om een praktisch wat minder fel lichtje te hebben. Zo kan jij nog even lezen als jouw partner al wil slapen. Of als je een romantische avond in het vooruitzicht hebt, is het wel fijn als er meer opties zijn dan het licht volledig aan of uit. Dan zijn dimlichtjes bij of net boven het bed weer heel geschikt.

Eisen aan slaapkamer lampen

Slaapkamer lampen verschillen dus erg van elkaar. Je zal een lamp vooral selecteren op zijn voornamelijk doel. Denk aan de eerdergenoemde leeslamp of de algemene lamp die de kamer moet verlichten. Let er vooral op dat het licht niet al te fel is: dat is bij een slaapkamer nooit fijn. Als je wakker wordt in fel licht, begin je je dag nooit fijn. Zodra je weet wat iedere specifieke lamp voor doel moet dienen, kan je kijken wat praktisch is. Het is wel net zo handig als je leeslampje op je nachtkastje past en je niet je bed uit hoeft om dat licht weer uit te doen. In eerste instantie is het dus slim om eerst naar de eisen te kijken die je aan de lamp stelt, dan pas naar de stijl van de lamp.

Slaapkamer lamp: wake up lights

Een wake up light is een ideale slaapkamer lamp voor een goede overgang van licht in je slaapkamer tijdens het wakker worden. Het is een wekker die niet werkt met geluid, maar met licht. Het licht gaat, net zoals een zonsopgang langzaam maar zeker aan en geeft steeds meer licht af. Op deze manier heb je een natuurlijke lichtinval die je naar believen kan installeren. Het is een fijne manier om licht in je slaapkamer te brengen in de ochtend, zeker voor mensen die moeite hebben met opstaan en misschien iets te snel op de snoozeknop drukken, omdat de wekker te plotseling af gaat.