Japanse decoratiestijl

Waarom je voor een Japanse decoratiestijl moet kiezen

De Japanse manier van leven en de Japanse decoratiestijl zijn een enorme bron van inspiratie voor velen. Hier volgen enkele eenvoudige tips om dit te combineren met de decoratie van je interieur.

Een grote inspiratiebron voor decoraties

De Japanse methode is op verschillende, artistieke manieren een vrij grote inspiratiebron voor duizenden en misschien honderdduizenden ontwerpers en kunstenaars wereldwijd. Met meerdere filosofieën biedt het een briljant ontwerpconcept dat kan worden gebruikt in het dagelijks leven, inclusief interieurdecoratie. De Japanse manier van decoreren legt een enorme nadruk op eenvoud, functionaliteit en rust. Dit is de reden waarom de meeste mensen van deze stijl houden. Deze filosofie kan uitstekend worden gebruikt in interieurdecoratie.

Een eenvoudige stijl met minimalisme

De Japanse decoratiestijl vraagt, in het concept van interieurs, ​​om een ​​zeer eenvoudige indeling. Dit betekent in de kern minimalisme. Het minimale gebruik van meubels is een prominent aspect. Bovendien is er in sommige stijlen een vrijwel volledig gebrek aan meubels, waarbij er wordt gekozen voor laaggelegen exemplaren. Dit creëert een nuchtere uitstraling, wat een bijzondere kwaliteit is van de Japanse decoratiestijl. De stijl omvat ook een minimaal gebruik van kleuren. Er wordt zelden meer dan één kleur gebruikt. De kleuren die gebruikt worden zijn meestal pure kleuren, waaronder wit een prominente kleur is. Er zijn ook andere kleuren die kunnen worden gebruikt. Verlichting geschiedt voornamelijk via de natuurlijke weg, de zon. Sommige decorateurs doen hun best om de kunstmatige verlichting te verbergen in een Japans interieur.

Japanse decoratiestijl: een kalmerend effect

De Japanse manier van decoreren helpt op veel manieren. Er is een kalmerend effect aanwezig dat van nature in het interieur wordt gecreëerd. Dit helpt veel bij het ontspannen en mediteren, wat op zijn beurt helpt bij de algehele fysieke en mentale toestand van een persoon. Het is verrassend hoe de Japanse decoratiestijl in al zijn eenvoud een enorme kalmte in de atmosfeer kan brengen.