Ensuite badkamer

Wat een luxe: de ensuite badkamer

De term alleen klinkt al heerlijk luxe: ensuite badkamer. Het is iets wat je misschien aan chique hotel doet denken. Hoewel een ensuite hotelkamer niet altijd luxe is, is het beeld van een hotelkamer nog niet eens zo verkeerd. Het concept is namelijk ongeveer hetzelfde. Je hebt een badkamer die direct op je slaapkamer is aangesloten. Je hoeft de slaapkamer dus niet te verlaten om een bad of douche te kunnen nemen. Dat is buiten een hotel wel een luxe idee. Daarom wil je het ook inrichten met een uitstraling die deze luxe goed tot zijn recht laat komen.

De ensuite badkamer: niet altijd een afzonderlijke kamer

Als je aan een ensuite badkamer denkt zoals in een hotelkamer, dan denk je waarschijnlijk aan een badkamer die is afgesloten van de rest van de kamer. Dat hoeft echter niet altijd zo te zijn. Ensuite betekent dat het bad in de slaapkamer staat. Je kan dat ook vrij letterlijk nemen en je badkuip in de slaapkamer zelf zetten. Natuurlijk moet je nog wel iets van een afscheidingswand plaatsen om de slaapkamer een beetje stijlvol te houden. Maar dat kan prima. Denk eens aan een glazen afscheidingswand. Dat hoeft geen complete schutting te zijn: een halve afscheidingswand werkt prima. Dat geeft de kamer wat meer rust.

Andere manieren om je ensuite badkamer te scheiden van je bed

Een ensuite badkamer moet je in je slaapkamer integreren, maar het is wel zo prettig voor de inrichting van de kamer als het enigszins van je bed gescheiden is. Zowel visueel als in daadwerkelijke afstand. Er zijn meer manieren dan een scheidingswand om je badkamer in te richten. Denk aan een tussenmuurtje, verhoginkje, schuifdeur. Je kan de ensuite badkamer zelfs inrichten als het verlengde van een inloopkast.  Er zijn veel manieren waarop je in kan richten, maar vergeet je eigen persoonlijke stijl niet. Als je graag minimalistisch inricht, zal je waarschijnlijk sowieso geen inloopkast hebben of willen. Dat maakt ook uit voor de inrichting van je vernieuwde badkamer. Laat je eens inspireren of informeren door je badkamerspecialist: er zijn talloze mogelijkheden waar je misschien niet eens aan zou denken.