Wat kost een garage bouwen

Wat kost een garage bouwen?

‘Wat kost een garage bouwen?’ is waarschijnlijk een van de eerste vragen die in je opkomt als je dat wil gaan doen. Het gaat een hele kostenpost worden, dat is een ding wat zeker is. Daarom is het belangrijk je je er goed over laat informeren. De grootte van de aankomende aanbouw van je huis maakt natuurlijk een groot verschil. Daar beginnen de kosten helaas al te komen. Je moet ook een bouwvergunning aanvragen. Dat kost ook geld, afhankelijk van de precieze plannen. Maak dus niet de fout om tijdens het budgetteren alleen de bouwmaterialen en het uurloon van de specialist te mee te nemen.

Wat kost een garage bouwen? Het ligt aan het doel en je eisen

Deze vraag is niet eenzijdig te beantwoorden. Het ligt er heel erg aan welke eisen je aan de nieuwe garage stelt.  Het begint al bij het materiaal van je schuur. Ga je bouwen met hout of baksteen? En wat ga je erin stallen of zelfs in doen? Als er bijvoorbeeld verwarming in de garage moet, kost het natuurlijk veel meer. Het kan namelijk zijn dat je tijdelijk in een garage gaat wonen terwijl je je huis (ver)bouwt. Moet er misschien nog een bovenverdieping in? De lijst met mogelijkheden en eisen aan een garage is zeer divers, waardoor de kostenpost dat ook is.

De kosten per vierkante meter

Wat kost een garage bouwen in de praktijk als je kijkt naar de kosten? Het ligt er natuurlijk aan hoe groot je garage moet worden, maar het ligt er ook aan wat je eraan wil laten doen en wat voor dak er op de garage komt. Wil je de garage kaal laten opleveren, of laat je ook stucwerk doen? Laat je een cv installeren? Afhankelijk van al deze factoren gaat de prijs omhoog of omlaag. Voor een garage van achttien vierkante meter kun je rekenen op een bedrag tussen de 500 en 1000 euro. Een plat dak is daarbij goedkoper dan een puntdak en je hebt ook de mogelijkheid om een garage gedeeltelijk af te laten werken.