Welke boom past in mijn tuin?

Welke boom past in mijn tuin?

Welke boom past in mijn tuin? Als je je tuin wilt verfraaien met een mooie boom, dan zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Een daarvan is de vraag hoe groot je tuin is, want de boom moet er natuurlijk wel inpassen. Natuurlijk denk je er wel aan dat de boom in hoogte en breedte in je tuin past, maar hebt je er ook aan gedacht dat de boom ook onder de grond in je tuin moet passen? Een boom moet met wortels in de grond kunnen staan, die heel wat meer ruimte nodig hebben dan de grond recht eronder. Laat je goed informeren bij het tuincentrum over de wortels van je boom. Als je boom de wortels niet kwijt kan, kan je daar problemen mee krijgen in je hele tuin.

Hoe groen is je tuin?

Welke boom past in mijn tuin? Dat ligt er ook heel erg aan hoe groen de rest van je tuin is. Hij hoeft niet tjokvol te staan met bloemen en struiken, maar het is wel belangrijk dat er naar verhouding voldoende aarde en gras in je tuin te vinden is. Een boom doet het minder goed in een tuin die voornamelijk uit tegels bestaat. Niet alleen omdat hij zijn wortels dus kwijt moet kunnen –wat moeilijker gaat bij tegels- maar ook omdat veel tegels zorgt voor een warmere en drogere tuin, vanwege de weerkaatsing van het zonlicht.  Als je dus veel tegels in de tuin hebt, moet je waarschijnlijk een boom kiezen die relatief weinig water nodig heeft.

Waar is je tuin?

‘Waar is je tuin?’ is een belangrijke vraag om te stellen. Ligt hij op het zonnige zuiden of juist niet? Dat maakt veel uit voor de hoeveelheid zon die je kan verwachten in je tuin. En zoals je al kan lezen is het belangrijk om te weten hoeveel zon in het geval van veel tegels in je tuin aankan. Maar natuurlijk hebben de meeste bomen wel iets van zonlicht nodig. De ene bloeit heerlijk op als hij regelmatig kan zonnebaden, de ander kan daar juist niet tegen.