Welke kleuren passen bij elkaar in de woonkamer?

Welke kleuren passen bij elkaar in de woonkamer?

“Welke kleuren passen bij elkaar in de woonkamer?” Dat is een vraag die je jezelf misschien niet meteen stelt als je de woonkamer opnieuw gaat inrichten. Maar het is zeker een belangrijke vraag. Als je (dure) meubels afzonderlijk in gaat slaan en er op het moment dat ze in de kamer staan vreselijk vloeken, of juist passende meubels hebt gevonden die helemaal uit de toon vallen met de kleur van je vloer of de kleur van je muur… Je moet er maar niet te veel aan denken wat voor een tegenvaller dat zal zijn. Bespaar jezelf een hoop tijd, moeite en stress en bedenk vooraf goed welke kleuren mooi tot hun recht komen in je woonkamer.

Wat is jouw ideale woonsfeer?

“Welke kleuren passen bij elkaar in de woonkamer?” Het is een begrijpelijke vraag, maar om een beetje overzicht te houden in de mogelijkheden is het verstandig om eerst eens te kijken naar jouw persoonlijke stijl. Je kan wel weten dat zwart en wit in principe goed te combineren zijn, maar als je niet veel hebt met de wat moderne uitstraling die je woonkamer dan doorgaans krijgt en je meer van een wat traditionele uitstraling bent, heb je niet veel aan die informatie. Bedenk daarom eerst eens wat jouw persoonlijke stijl is. Zodra je dat weet houd je een aantal opties over en kan je aan de hand daarvan kijken welke kleuren in je woonkamer passen.

Vraag professioneel advies

Welke kleuren bij elkaar passen in de woonkamer is een vraag die beter gedetailleerd beantwoord kan worden dan globaal en algemeen.  Zoals je al hebt kunnen lezen is er veel afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur. Zodra je daar weet van hebt, is het verstandig om informatie te vragen bij een meubelspeciaalzaak of een verfspecialist. Laatstgenoemde heeft vaak een boekje met voorbeelden van verfkleuren die verkrijgbaar zijn. Soms kunnen die boekjes ook een overzicht geven van welke kleuren en hun afzonderlijke tinten elkaar complimenteren of juist afstoten.