regendouche installeren

Zo eenvoudig kun je zelf een regendouche installeren

Geniet jij ook zo graag van een verfrissende douche in de zomerhitte, of juist van een lekker warme douche in de winter? Dit comfort wordt nog groter met een regendouche. Een regendouche heeft een brede douchekop met heel veel waterstralen voor een tropisch regengevoel. Maar hoe kun je gemakkelijk zo’n ontspannende regendouche installeren zonder allerlei verbouwingen?

Stap 1: een showerpipe kopen

Als je een verbouwing van de badkamer te duur of te veel gedoe vindt, dan is een showerpipe een goedkopere en makkelijkere optie voor je. Dat is een douchestang met een opbouw douchekraan en een regendouchekop. Je koopt hem als all-in pakket, compleet met alle nodige onderdelen. De showerpipe kun je makkelijk monteren met gebruik van bestaande aansluitingen in je badkamer, zonder de muren te moeten slopen. Kijk wel voor de zekerheid of alles erbij zit en bestudeer de handleiding. Controleer ook of jouw warmwaterinstallatie en jouw afvoer het extra waterverbruik van een regendouche aankunnen. Eventueel kun je je afvoerputje vervangen door een grotere.

Stap 2: de showerpipe monteren

Sluit de hoofdkraan af en haal indien van toepassing jouw huidige douche van de muur. Daarna zet je de douchestang in elkaar. Schuif de muurbevestigingen, de houder voor de handdouche en eventueel de zeephouder erop. Kies een plek aan de muur waar je de regendouche wilt hangen en teken gaatjes waar de muurbevestigingen komen te zitten. Daar ga je straks boren, maar controleer eerst of de showerpipe zo goed komt te hangen. De onderkant moet op je thermostatische kraan aangesloten kunnen worden en je wilt bovendien dat de pipe recht hangt.

Stap 3: de regendoucheknop installeren

Nadat je de gaten hebt geboord en de stang aan de muur hebt gemonteerd, installeer je de regendoucheknop. Plaats eerst een rubberen dichtingsringetje voor het voorkomen van lekken. Schroef dan de doucheknop aan de showerpipe vast. Sluit nu de handdouche op dezelfde manier aan en tenslotte nog de thermostatische kraan.

Zo kun jij je eigen regendouche installeren. Succes!