luxe woonkamer

Zo geef je je woonkamer een luxe uitstraling

De woonkamer is een centrale plek in je huis. Als deze er mooi uitziet, kun je dus beter tot rust komen en krijg je een trots gevoel als er bezoek over de vloer komt. Je hoeft geen dure designermeubels te kopen om een luxe sfeer te creëren. Met deze tips tover je ook met een lager budget jouw woonkamer om tot luxe leefplek.

1. Ruim op en verstop

Jouw woonkamer ziet er luxer uit als hij schoon en opgeruimd is. Stofzuig dus regelmatig, zeem de ramen en haal onnodige spullen van de vloer en meubels af. Voorwerpen en apparaten die je niet meer nodig hebt, kun je wegdoen. Heb je te veel spullen die je graag wilt houden? Dan zijn grote kasten een handige aankoop om extra opbergruimte te creëren. Ook snoeren, pijpen en verwarmingen kun je verbergen achter meubels of muurbehang of onder tapijten. Eventueel kun je een kast met deurtjes voor de TV kopen, of een ombouw voor de verwarming.

2. Besteed aandacht aan details

Kleine details maken een groot verschil bij het inrichten van een woning. Denk aan deurklinken en grepen van kastjes. Als je saaie grepen met mooiere vervangt, ziet jouw woonkamer er gelijk een stuk luxer uit. Metallic kleuren zorgen vaak voor een extra luxegevoel. Andere details die veel verschil maken zijn gordijnen, vensterbanken en de kussens van je meubels.

3. Zorg voor samenhang en contrast

Je wilt dat je luxe woonkamer één geheel is, maar ook dat unieke details een impressie achterlaten. Zorg daarom bij het inrichten van je woonkamer voor zowel samenhang als contrast. Samenhang kun je creëren door meubels van hetzelfde merk te kopen, maar het kan ook creatiever, bijvoorbeeld door het gebruik van een kleurenpalet of terugkerende details. Maar niet alles in je woonkamer hoeft er hetzelfde uit te zien: een opvallend luxevoorwerp voegt iets unieks aan de kamer toe. Denk bijvoorbeeld aan een kunstwerk, een bijzondere meubel of een mooi tapijt.